top of page

Galetter och Crepes 

Som i Frankrike men på vårt sätt

Alla som varit i Frankrike vet hur kravlöst och lyxigt det är att slinka in på ett crêperie. Man väljer mellan en matig, nyttig galette och den lite ljusare crepen, t ex med bär och glass. Eller varför inte en galette till huvudrätt och en crepe till efterrätt?

 

Tillagningen går så fort att man skulle kunna kalla crepes för snabbmat, men känslan efteråt är lätt och behaglig. Crepes kan vara allt från ett spontant mellanmål till en middag med flera rätter och det är mat som älskas av alla åldrar. 


Vad är då skillnaden på en galette och en crepes? En galette är en fransk pannkaka gjord på bovetemjöl, medan en crepes är gjord på vetemjöl. Bovetemjöl tillverkas av en en ört som liknar sädesslagen, men är egentligen släkt med rabarber och ängssyra och är helt glutenfritt. Bovetemjölet innehåller dessutom många mineraler och aminosyror. Detta är med andra ord, på riktigt, nyttig snabbmat!

Galetter - Crepson

Glutenfria

Galetter

Vi på Crepson gör precis som fransmännen och gräddar våra galetter och crepes på stora specialtillverkade laggar. Dessa är avsedda för galetter som gör att de kan göras tunna och krispiga. De stora laggarna har vi såklart köpt från Frankrike, från Krampouz som är galettejärnets absoluta vinnare.

Därefter fyller vi galetterna med fyllningar från alla världens hörn och experimenterar gärna och ofta med olika smaksammansättningar. Vi på Crepson tar gärna emot tips och inspiration från våra kunder.

 

Vår meny innehåller veganska och vegetariska alternativ, som till exempel vår storsäljare Portabello där vi serverar portabellosvamp tillsammans med en vackert röd och smakrik romanescosås.

 

För dem som tycker om fisk har vi både vår populära Laxgalette med kallrökt lax och chevrecrème och favoriten Skagenröra som är ett perfekt alternativ att köpa hem till sommarfesten.

 

För köttätaren har vi både Kycklinggalette och Pulled Pork där grisköttet har fått tillagas under många timmar i ugnen och som sedan smaksätts med våra hemlagade såser. 
 

Smakrika

Crepes

Crepes är galettens sötare alternativ där smeten innehåller vetemjöl och lite socker för att få en krispig yta. Vi lägger dem på fat och fyller dem med till exempel Nutella och banan eller stekt äpple, samt kolasås och glass eller grädde. Även här har vi alternativ för våra veganska kunder. 

 

Crepes är både härligt och hälsosamt, och är därför perfekt för en hälsomedveten livsstil utan överdrifter. 

Vi på Crepson värnar om både natur och djur och vi säger därför nej till burägg. Vi använder oss endast av ägg från frigående hönor. Detta gäller såklart alla ägg, hela ägg som skalägg och ägg i sammansatta produkter.

 

Vi använder oss bara av råvaror med bra kvalitét som är fria från skadliga gifter, kemikalier och utan onödig användning av antibiotika. Detta tycker vi dels är hållbart men också mycket godare! 

Galetter och crepes
bottom of page