Om Crepson

Från den franska pannkakan crepes

Namnet Crepson kommer såklart från den populära franska pannkakan crepes. Säger man crepes tänker många på svampstuvning i rulle som gratinerats i ugn eller en sockrad crepes på gatan i Paris. Men för oss är Crepson mycket mer. Vi har utvecklat ett unikt koncept med snabbmat som är glutenfri, god och vacker för att passa både på fina gatan i innerstan som i en galleria.

 

Crepes är franskt men Crepson är internationellt och ser inga gränser. Vi har tagit fyllningar från New York till Seoul. Från skagenröra och västerbottenost till franska getostar och gouchengsås. Och så rullar vi våra crepes till en rulle i strut som man gör i Tokyo. Då kan du äta den lättare och ta med dig maten. Vi gräddar våra galetter på bovetemjöl som i sig är glutenfritt och vi har galetter och crepes för både veganen, vegetarianen, kött- och fiskälskaren.
 

Marie och Eva

Crepsons grundare

Crepson startade med en passion för mat och hälsa. Tanken att snabbmat ska kunna vara både nyttig och jättegod resulterade i att vi, de två entreprenörerna Marie och Eva tog steget och vågade satsa på Crepson fullt ut 2018.

 

För oss är det viktigt med funktionalitet och kvalitét där vi serverar våra nyttiga galetter helt utan onödiga E-nummer eller konserveringsmedel. De serveras i en praktisk kon som är enkel att ta med sig från en av våra restauranger i Mörby Centrum eller Västermalmsgallerian.

 

Det ska vara enkelt att ta med mat från restaurangen eller beställa från vår catering, att äta på ett mingel på jobbet eller hemma.

 

Vi vill att våra kunder ska känna sig stolta över att ha gjort ett nyttigt och hållbart matval samtidigt som de blir mätta och känner sig tillfredsställda oavsett var de befinner sig.  

Välkomna till oss på Crepson, ett helt nytt koncept på den svenska snabbmatsmarknaden.

 

Smaklig måltid!

Miljö- och hälsoprofil

Alla kan göra skillnad

Självklart har vi en miljö- och hälsoprofil som är väl förankrad i tiden. Vi använder oss  av återvinningsbara engångsartiklar och vi levererar våra galetter och crêpes i praktiska förpackningar.

 

Vi på Crepson tror på att vi alla kan göra skillnad för att skapa en mer hållbar värld, därför säger nej till burägg och använder oss endast av ägg från frigående hönor. Detta gäller för alla ägg vi använder oss av; hela ägg, skalägg och ägg i sammansatta produkter.

 

Vi tror på att maten ska vara hållbar, sund och säker. Fri från skadliga gifter och kemikalier samt tillverkad utan onödig användning av antibiotika. Vi vill veta varifrån produkten kommer och vad den innehåller.


Hållbar mat betyder att den inte ska utarma jorden. Både vi och våra leverantörer ska vara engagerade i vår miljö.

Crepsons riktlinjer

för socialt engagemang

Crepson har dessutom så klart riktlinjer för socialt engagemang. Det grundar sig på FN: s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 1948 och deras barnkonvention.

 

Dessutom stöder vi på Crepson ILO:s kärnkonventioner om tvångsarbete, barnarbete, diskriminering, föreningsfrihet samt organisationsrätt.

 

Andra självklara saker för oss på Crepson är FNs deklaration mot korruption och allmänna regler om arbetsrätt, att minimilön och socialförsäkringsskydd måste gälla i ursprungslandet.

Följ oss på sociala medier

Vill du jobba hos oss?

Maila oss! 

Västermalmsgallerian

Sankt Eriksgatan 45-51

112 34 Stockholm

Sverige

Tel. 08-34 52 00

Mörby Centrum

Busstorget

182 31 Danderyd

Sverige