Om

CREPSON

Vi är två entreprenörer, Marie och Eva, som driver Crepson. En passion för mat och hälsa och tanken att snabbmat ska kunna vara både nyttig och jättegod har lett till Crepson. Den första ligger på Kungsholmen men fler ligger i planen.

Vi har utvecklat konceptet med snabbmat för att passa både på fina gatan i innerstan som i en galleria. Det finns så klart med glutenfritt och veganskt i Västermalmsgallerian, i hjärtat av Kungsholmen. Självklart har vi en miljö- och hälsoprofil som är väl förankrad i tiden.

Crepes är franskt men Crepson är internationellt och ser inga gränser. Vi har tagit fyllningar från New York till Seoul. Från Skagenröra och västerbottenost till Franska getostar och Kimchi. Och så rullar vi våra crepes till en virvel i strut som man gör man i Tokyo, då kan du äta den lättare och ta med dig maten.

Crepson & Co är ett enkelt, lättbegripligt och skalbart koncept – och samtidigt unikt i sin stil, känsla och personlighet. varmt och välkomnande för alla åldersgrupper, rörligt, levande och flexibelt. Som en kvartersrestaurang man alltid vill gå till, fast lite snabbare. Ett ställe där man alltid känner igen sig och där det alltid händer något nytt. En plats att njuta en stund, för att sedan gå vidare.

En crêpe till frukostmötet, en crêpe att ta med, en till lunch, en till fikat eller en hel  middag som även ungarna älskar. Crepson är inte en frukost-, lunch- eller middagsrestaurant, utan ett ställe för alla vakna timmar. Därför är det ett dragplåster och en tillgång för hela kvarteret eller området, från morgon till kväll.

Framför allt förmedlar Crepson den sunda inställning som är genomgående från mat till inredning: hållbart, medvetet och miljövänligt – men aldrig någonsin tråkigt. Håll utkik efter nya Crepson.

Vi på Crepson säger nej till burägg och använder oss endast av ägg från frigående hönor. Detta gäller för alla ägg vi använder oss av; hela ägg, skalägg och ägg i sammansatta produkter”

Glutenfria

Galetter

Maten ska vara hållbar. Sund och säker. Fri från skadliga gifter och kemikalier. Tillverkad utan onödig användning av antibiotika. Vi vill veta varifrån den kommer och vad den innehåller.

Hållbar mat betyder att den inte ska utarma jorden. Både vi och våra leverantörer ska vara engagerade. Vi har utbildat oss hos BERAS International som är verksamt inom rådgivning och utbildning kring hållbara matsystem. Vi är engagerade och utbildade kring ekologiskt kretsloppsjordbruk, hållbara matsamhällen och Östersjövänlig mat.

Crepson har dessutom så klart riktlinjer för socialt engagemang. Det grundar sig på FN: s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 1948 och deras barnkonvention. Dessutom stöder vi ILO:s kärnkonventioner om tvångsarbete, barnarbete, diskriminering, föreningsfrihet samt organisationsrätt. Andra självklara saker är FNs deklaration mot korruption och allmänna regler om arbetsrätt, minimilön och socialförsäkringskydd måste gälla i ursprungslandet.

Allt det här jobbar vi för och gör så gott vi kan. Vi gnetar på och drar vårt strå till stacken men det finns kanske saker vi inte har råd med eller som slinker igenom av andra anledningar. Men det är vårt mål och vision klara det till 100%.

Följ oss på sociala medier

Vill du jobba hos oss?

Maila oss! 

Västermalmsgallerian

Sankt Eriksgatan 45-51

112 34 Stockholm

Sverige

Tel. 08-34 52 00

Mörby Centrum

Busstorget

182 31 Danderyd

Sverige